Rugzak

Rugklachten behoren onder pioniers helaas onder de veteranenklachten. Natuurlijk kunnen de oorzaken hiervoor verschillen zijn. Toch hoor ik vaak dat ze het dokters advies krijgen een rugtasje ipv een schoudertas te dragen. De klassieke JG tas die meestal overdwars word gedragen zorgd ervoor dat je rug “scheef” belast wordt. Je zult al hebben gemerkt dat om rugklachten te voorkomen het maximale gewicht aan lectuur dat je mee kan dragen vrij nauw gaat. Dit probleem is opgelost bij kleine rugzakjes. Omdat je rug daar wel “recht” wordt belast kun je opeens veel langer en met een veel zwaardere last in de velddienst. Maar waar vind je nu een rugzak die geschikt is voor de velddienst. Wand in de meeste gebieden kun je niet met een eastpack aan komen zetten.

Zelf gebruik ik de Arpenaz 10 (links) die je voor 5 euro bij decartlon kunt kopen. Een goedkoop en redelijk nettjes rugzakje.

http://www.decathlon.nl/NL/arpenaz-10-68628574/#

Voor degenen die de bovenstaande helemaal niets vinden en die graag wat in hun rug willen investeeren is er ook nog een leren rugzak. (rechts) 129,- euro zal deze rugzak aleen niet voor iedereen weggelegd zijn.

http://www.tassenwebsite.nl/rugzakken/leren-city-rugzak-1717

Als jij een ander goed alternatief hebt gevonden dan horen we dat graag. Plaats een berichtje of stuur een mailtje.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s